onze duurzame projecten

We willen het effect van onze teelt en de rest van onze bedrijfsactiviteiten op het milieu zo klein mogelijk maken. En de gezondheid en welzijn van de consument en onze medewerkers vergroten. Dat doen we onder andere door zo min mogelijk energie en water te gebruiken bij de teelt, nieuwe bestemmingen te zoeken voor alle afvalstromen én goed voor onze medewerkers te zorgen. Zodat nu én in de toekomst miljoenen consumenten iedere dag kunnen genieten van heerlijke, gezonde en duurzaam geteelde komkommers

100 % gesloten watersysteem

Tom Koot oogst op zijn bedrijf jaarlijks zo’n tien miljoen Green Diamonds komkommers. Hij teelt met een 100% gesloten watersysteem, vangt via zijn kassen regenwater op en gebruikt amper leidingwater. Dat is een duurzame én bewuste keuze: “Beslissingen voor de korte termijn hebben op lange termijn vaak niet de beste uitkomsten”, zegt Koot. “Om zeker te zijn dat de planten genoeg water krijgen, geven we 30% meer dan nodig. Het restwater inclusief voedingsstoffen vangen we op. Het wordt gefilterd met een doek- en UV-filter om bacteriën en virussen te verwijderen, voedingsstoffen blijven behouden. Aan het gefilterde water voegen we extra voedingsstoffen toe voor het weer wordt hergebruikt. We kijken hoe we met zo weinig mogelijk input zo veel mogelijk resultaat kunnen behalen. Dat is duurzaam en drukt de kosten. Twee voorwaarden voor bedrijfscontinuïteit.”

green diamonds

duurzaamheidsproject

Kom bij ons werken

Wil jij samen met een team bijdragen aan het succes van Growers United. Wij zijn continu op zoek naar nieuw talent die samen met ons wil groeien.