Green Diamonds Packing: flexibel & maatwerk

Green Diamonds heeft een eigen verpakkingscentrum in Maasland.

Hier worden de komkommers volgens de hoogste voedselveiligheidseisen en meest uiteenlopende klantwensen geflowpacked, geseald, gelabeld en verpakt. Om aansluitend een weg te vinden naar diverse afnemers in heel Europa.

Het sorteren gebeurt op de teeltbedrijven en de onverpakte producten gaan vanaf hier, bij voorkeur, direct naar de afnemer. Alleen komkommers die geseald worden gaan via Green Diamonds Packing. Uiteraard altijd op de dag na oogsten, om optimale versheid te kunnen garanderen.

Video afspelen

Voordelen van Green Diamonds Packing

  • Keuze uit verschillende verpakkingsvormen
  • Uniek: op maat verpakken voor de retailer (eigen labelling)
  • Direct verpakt op de dag na oogsten om versheid te garanderen
  • Centrale ligging in het Westland

Het proces bij Green Diamonds Packing voldoet aan alle eisen op gebied van hygiëne en voedselveiligheid. Het bedrijf heeft een BRC-certificering.

Meer onderwerpen

Teler-netwerken, vinger aan de pols

Voor alle Green Diamonds telers is een nauwe samenwerking cruciaal. Ze vormen een hecht netwerk. Iedere teler brengt een eigen expertise mee, daardoor staan ze samen sterk. Ze verbeteren elkaars bedrijfsvoering en houden focus op kwaliteit. Naast het uitwisselen van kennis en ervaring, speelt ook het continu blijven investeren in nieuwe teelttechnieken een belangrijke en noodzakelijke rol.

Lees meer

De 30-dagen-afspraak

Van bloem tot consumptie gaat een komkommer dertig dagen mee. Binnen deze kleine vier weken moet de komkommer tot een volwassen product groeien, worden geoogst, verpakt, verhandeld, getransporteerd en uiteindelijk geconsumeerd.

Lees meer

Je hebt komkommers en je hebt Green Diamonds

Gegarandeerde kwaliteit, betrouwbaarheid èn een smaakvol product is vanzelfsprekend voor onze telers. Ze houden voortdurend rekening met de wensen van afnemers en consumenten en spelen hier flexibel op in. Dit levert 10 maanden per jaar een uniform product op van constante kwaliteit.

Lees meer

Supply Chain: snel schakelen

In de versmarkt is snelheid cruciaal. Hoe langer de keten duurt van pluk tot consument, hoe meer verlies van kwaliteit ‘onderweg’. Green Diamonds levert daarom via hun ketenpartners direct aan retailers. Geen eindeloze transporten en overslag.

Lees meer

LetsGrow: online kennis delen

Bij Green Diamonds wordt er vertrouwd op ‘ innovatieve automatisering in de kas’ die haar dienst inmiddels ruimschoots bewezen heeft. LetsGrow is een applicatie om teeltgerelateerde gegevens te registreren en analyseren. Het kasklimaat, gewas, arbeid en het energieverbruik worden in de applicatie inzichtelijk gemaakt.

Lees meer